VANLIGA FRÅGOR & SVAR

Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svarat på dem åt dig. Om du ändå inte hittar svaret på just din fråga är du välkommen att kontakta kundservice.

porträtt

Avslutat lotteri

Vi har beslutat att avsluta lotteriets försäljning och kan därmed inte tillgodose ditt önskemål att köpa en prenumeration på lotteriet.

Vi tackar dig för ditt intresse och vilja att stödja Bröstcancerförbundet.

Vill du lösa in en redan skrapad lott kan du göra det hos våra ombud fram till den 30 november 2018. Under denna period kan du även registrera din nitlott här på sajten för vinstchans i Andra chansen.

Vill du fortsätta att stödja Bröstcancerförbundet?
Vi ger dig möjligheten att fortsätta att stödja Bröstcancerförbundet med ett annat lotteri som heter Datumlotteriet. Klicka och följ denna länk så hittar du mer information om ditt erbjudande som tidigare Älska Livet-lotten prenumerant.

Vad är Älska Livet-lotten?
Älska Livet-lotten är en svensk skraplott som kostar 25 kr med möjlighet att vinna upp till 1 000 000 kr.

Var går överskottet?
Överskottet från lotteriet går oavkortat till Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation, BRO för att bidra till forskning och ge stöd till de kvinnor som drabbas.

När får jag mitt lottpaket?
Dina lotter skickas alltid i mitten av månaden.

Hur betalar jag mina lotter?
Du väljer om du vill betala dina lotter med faktura eller Autogiro. Betalar du via faktura tillkommer en faktureringsavgift om 25 kronor. Väljer du Autogiro betalar du ingen fakturaavgift. Kontakta kundservice om du vill betala smidigt med Autogiro eller gör din egen ansökan här. Kundservice telefonnummer 08 – 4000 2244 alt email: [email protected]

Jag vill köpa Älska Livet-lotter!
Vad roligt, följ den här länken, och gör ett val mellan att prenumerera på 8, 12 och 16 skraplotter per månad. Lotterna skickas till dig i mitten av månaden fram tills att du väljer att avsluta din prenumeration.

Var löser jag in mina vinstlotter?
Vinst med värde upp till och med 1000 kr utbetalas av ATG-ombud mot inlämnande av vinstlotten. Vinst värd 1 000 kr eller mer ska skickas i ett rekommenderat brev tillsammans med dina kontaktuppgifter till:
Älska Livet-lotten
113 94 Stockholm
Du kan alltid kontakta vår kundservice på telefonnummer 08 – 4000 2244.

Hur ser vinstplanen ut?

Totalt finns det 2 000 000 lotter. Totalt vinstvärde är 20 000 000 kr. Totalt antal vinster är 489 646 st. Vinstandel 40%.

 Vinst  Antal
1 000 000 kr 2 st
100 000 kr 4 st
25 000 kr 10 st
10 000 kr 30 st*
1 000 kr 200 st
500 kr 1 000 st
100 kr 18 600 st**
50 kr 109 800 st
25 kr 360 000 st

*12st av 10 000-kronors vinster och **120 st 100-kronors vinster är avsatta för en extra vinstchans där alla nitlotter som registreras på hemsidan deltar.

Har du inget ATG-ombud i närheten?
Du kan alltid posta in dina vinster till ovanstående adress. 25-50-100 kr vinster utbetalas i nya lotter som bifogas i nästkommande lottpaket.

Vad är Andra chansen?
Här kan du registrera den kod som du skrapar fram i den mindre rutan märkt Andra chansen samt ditt personnummer och e-postadress. Var månad dras det en vinnare av 10 000 kr. Månadens vinnare publiceras på www.älskalivet.se

Hur många vinster är det?
Totalt finns det 2 000 000 lotter och det är vinst på 489 646 lotter dvs vinst på i snitt var fjärde lott. Högsta vinsten är 1 000 000 kr och den lägsta vinsten är 25 kr.

Hur köper jag fler lotter?
Vill du öka dina chanser att vinna kontaktar du kundservice 08-4000 2244 så hjälper vi dig.

Är alla vinster skattefria?
Ja, alla vinster är skattefria.

Vad gör jag om jag missat sista betaldatum?
Du kommer inom kort att få en påminnelse utan någon extra avgift. Ett tips för att alltid betala i tid är att teckna Autogiro. Kontakta gärna oss för ansökan om autogiro eller ansök genom att klicka på denna länk. Kundservice telefonnummer 08 – 4000 2244 alt email: [email protected]

Jag har ansökt om Autogiro, hur vet jag att pengarna kommer dras från mitt konto?
Det kan ta upp till tre veckor innan ditt Autogiro är aktivt. Fram tills ditt inbetalningskort saknar summa och är märkt med Autogiro betalar du som vanligt.

Vad händer om jag betalar och ni hinner dra beloppet via Autogiro samtidigt?
Om dubbel betalning skett betalas nästkommande lottpaket med tillgodohavandet.

Vem ansvarar för att lotteriet går rätt till?
Lotteriinspektionens kontrollant heter Herman Lindholm. Lotteriinspektionen är den myndighet som ger BRO tillstånd att anordna lotterier. Det nuvarande tillståndet gäller till den 30 september 2018 för våra prenumerationslotterier. Läs mer om Lotteriinspektionen här.

Jag vill göra ett uppehåll i min prenumeration, går det?
Kontakta kundservice här eller på 08-4000 2244

Var hittar jag prenumerationsvillkoren?
Det kan du läsa mer på vår sida om villkor.

Hur hanterar ni personuppgifter
Det kan du läsa mer på vår sida om villkor.

Hur tar Älska Livet-lotten spelansvar?
Älska Livet-lotten tar spelansvar på stort allvar och har aktivt valt bort spelformer som medför ökad risk för spelberoende. Älska Livet-lotten är kontrollerad och godkänd av Lotteriinspektionen.

Jag är rädd att jag själv eller någon närstående spelar för mycket. Hur kan jag få hjälp?
Har spelandet fått negativa konsekvenser för din hälsa, ekonomi eller relationer uppmanar vi den att kontakta Stödlinjen för vidare råd.

Hur gör jag om jag vill framföra klagomål
Vi är mycket tacksamma för all feedback som kan leda till ett bättre lotteri och en bättre service till dig som kund. Kontakta gärna vår kundservice om du har några klagomål. Om du inte är nöjd med vår hantering av ditt klagomål kan du kontakta Allmänna Reklamationsnämnden (ARN). Allmänna Reklamationsnämnden är en nämnd för alternativ tvistlösning.

Hur använder ni cookies?
Ja, du kan läsa mer på vår sida om cookies.